Pagină de start


OLIMPIADA DE MATEMATICĂ PENTRU ȘCOLILE/SECȚIILE
CU PREDARE ÎN LIMBA MAGHIARĂ
20–23 februarie 2023., Arad


Despre concurs

În luna februarie a anului 2023 Aradul are onoarea de a găzdui ediția a V-a a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru Școlile/Secțiile cu Predare în Limba Maghiară (clasele V–XII). Concursul va avea loc în perioada 20–23. februarie 2023 la Colegiul „Csiky Gergely”.

Competiția celor mai buni matematicieni transilvăneni care studiază în limba maghiară are o istorie de 32 de ani. Conceput inițial ca un concurs internațional de matematică pentru elevii din școlile maghiare din Ungaria și țările vecine, evenimentul are ca obiectiv principal schimbul de experiență, cultivarea dragostei pentru matematică și a prieteniei între copiii și tineri proveniți din diferite regiuni. Suntem conștienți de diferențele existente între programele școlare de matematică din țările participante, dar considerăm că matematica este un limbaj universal, și că iubitorii de matematică doresc și reușesc să gândească împreună.

Etapa națională a Concursului de matematică pentru elevii din școlile cu predare în limba  maghiară din Transilvania este etapa de selecție a olimpicilor care vor concura la etapa internațională. Acestă competiție a fost inclusă în calendarul concursurilor naționale în anul 2012, iar în 2018 a primit statulul de Olimpiada Națională de Matematică pentru Școlile/Secțiile cu Predare în Limba Maghiară.

Concursul întrerupt de pandemia Covid-19 în anul 2021, a fost reluat după o pauză de un an în 2022. Și iată că în acest an școlar județul și municipiul Arad are șansa de a-i primi călduros pe tinerii matematicieni veniți la Colegiul „Csiky Gergely” pentru a-și testa iscusința și cunoștințele de matematică. 

Dragi olimpici, vă așteptăm cu drag, și pe lângă problemele fascinante pe care le veți întâlni la probele concursului, vă garantăm și posibilitatea de a face cunoștință cu trecutul și prezentul orașului nostru.

Director,
Spier Tünde

Scroll to Top